Vietnam met kinderen – daarom ga je erheen

0

Vietnam met kinderen? Jazeker! Esther en Sjoerd reisden met hun (destijds) tweejarige dochter Eefke naar Vietnam. Met hun backpacks op de rug reisden zij van het noorden naar het zuiden van het land. In dit artikel deelt Esther zes redenen waarom Vietnam echt op jouw reis-bucketlist moet komen te staan voor een gezinsvakantie!

Op vakantie naar Vietnam met kinderen

1. Food

Denk ik terug aan Vietnam, dan denk ik al snel aan eten. Loempia’s, noodle soep (Pho), salades, rijstgerechten, en niet te vergeten de fantastische Vietnamese koffie (vergeet de egg coffee niet in Hanoi!). Ook voor kinderen is de keuken fantastisch, omdat de Vietnamezen niet pittig eten.

Een ander voordeel is dat bij de streetfoodtentjes wordt gegeten aan mini-tafeltjes, met mini-stoeltjes. Als Nederlander betekent dat al snel dat je met je benen in je nek een soepje naar binnen zit te slurpen, maar de tafeltjes hebben een fantastische afmeting voor je kleine peuter of dreumes.

2. Terug in de tijd

De cultuur van Vietnam is fascinerend. Het land heeft natuurlijk een heftige geschiedenis; met de Vietnam oorlog en de verdeling van het land in het streng communistische noorden en meer ‘westerse’ zuiden. Deze verschillen zijn ook jaren later nog altijd voelbaar. Wij startten onze reis in Hanoi, de hoofdstad van Vietnam. De westerse invloeden zijn daar relatief beperkt; het was verfrissend om eens niet overal McDonalds en Starbucks vestigingen te zien in een Aziatische hoofdstad.

Indrukwekkend vonden wij ook onze trip met een oorlogsveteraan vanuit Hué. We bezochten een dag verschillende plekken waar de oorlogsstrijd hevig heeft gewoed. Zo maakten we een wandeling door de Vinh Moc tunnels, waar tijdens de oorlog zestig families onder de grond woonden. Onze dochter was nog klein en begreep niet de lading van de plaatsen die we bezochten, maar dat is natuurlijk wel even een overweging als je met je kinderen overweegt een dergelijke tour te doen!

3. Halong Bay

Een hoogtepunt van onze reis was het bezoek aan Halong Bay. Dit natuurwonder mag je niet missen als je op reis bent in Vietnam. En dat doet dus ook geen toerist, dus het kan nog wel eens druk zijn in Halong Bay! Wij besloten dan ook om niet een tour te boeken op een boot, omdat we iets teveel verhalen hoorden van dronken toeristen op partyboten. Wij verbleven daarom op Cat Ba, een eiland in Halong Bay. Vanuit daar boekten we een eigen boot, waarmee we een middag rondvoeren in het gebied. Prachtig en heerlijk rustig!

4. Treinreizen in Vietnam met kinderen

Vietnam is groot. Heel groot! Reizen deden wij vooral met het vliegtuig, maar dat had er ook mee te maken dat ik door een beginnende zwangerschap (hallo misselijkheid!) lange treinreizen even niet zo’n goed idee vond. Verkeer jij in een betere conditie dan zou ik vooral met de trein reizen, want dit is ongelofelijk mooi. Wij namen de trein van Hué naar Hoi An en keken onze ogen uit. Prachtige uitzichten terwijl je door de bergpassen rijdt. En veel gezelligheid, want onze peuter had de tijd van haar leven met de andere Vietnamese kindjes in de coupé!

5. Van Hanoi tot Ho Chi Mingh City; voor iedereen wat

De verschillen in Vietnam zijn enorm en dat merk je misschien wel het meeste in de steden. Van Hanoi, waar je het oude communisme nog het meest voelt. Bezoek ook zeker het mausoleum waar Ho Chi Minh ligt opgebaard en verbaas je over de traditie. Al vonden wij het een hoogtepunt dat één van de bewakers – die allen stijf in houding staan – toch stiekem zijn lach niet kon inhouden toen onze peuter zwaaiend langs de opgebaarde Ho Chi Minh liep…

In de stad Hué beleef je oude tijden bij het bezoeken van de citadel. Plan ook vooral een bezoekje aan het danstheater in, dat was bij onze dochter een echte hit! Ook Hoi An is een echte must see. In deze stad verplaats je je het beste per fiets. Geniet van de relaxte sfeer, prachtige gebouwen en vooral het heerlijke eten.

En als afsluiter is wereldstad Ho Chi Minh City natuurlijk fantastisch. Bezoek de oude marktjes, shop in één van de winkelcentra, bezoek het Reunification Palace of bewonder de stad vanaf de Saigon Skydeck. Ho Chi Minh City heeft het allemaal!

6. Cheapodepipo

Last but not least: rondreizen in Vietnam met kinderen is echt goedkoop. Met een budget van honderd euro per dag kom je prima uit. Natuurlijk kun je het luxer maken, want er zijn genoeg mooie hotels. Voor ons is de charme van een rondreis het verblijven in meer basic guesthouses, die gerund worden door Vietnamese families. We hebben genoten van de vriendelijkheid van de bevolking, die dol zijn op kinderen.

Kortom; wil je op een betaalbare (verre) vakantie, ben je op zoek naar variatie en wat avontuur en vind je het niet erg om wat te reizen? Dan is Vietnam met kinderen écht een aanrader!

Ga je naar Vietnam, vraag je visum online aan. E-visums helpt jou bij je aanvraag voor het visum voor Vietnam. Ze geven op de website duidelijk aan hoe je het e-visum aanvraagt. De betaling gaat, heel eenvoudig, via iDEAL. Ze zijn zeven dagen per week telefonisch bereikbaar, dus mocht je op het laatste moment een vraag hebben dan hoef je daar geen stress over te hebben.

Meer lezen? Eerder deelde Esther hoe het is om te backpacken met peuter in Azië. Volg haar op Instagram.

Dit is een #reistipsmetkidsadd

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.