Verona met kinderen | Kinderactiviteiten en bezienswaardigheden

0

Prachtig Verona is absoluut een aanrader om te bezoeken als je in het noorden van Italië bent. Alyt deelt haar tips voor Verona met kinderen.

Verona is een Italiaanse stad in de regio Veneto. De stad ligt in de buurt van het populaire Gardameer. Deze stad is een stuk kleiner dan Rome of Milaan maar is absoluut de moeite waard om te bezoeken!

Als je langer dan een middag in de stad bent is de VeronaCard wellicht de moeite waard, hiermee krijg je korting of gratis toegang op bezoeken aan onder andere musea.

Verona met kinderen

Verona met kinderen

Als je de stad wilt verkennen, is de speurtocht die je bij de VVV kan ophalen een leuke manier. Op deze manier kom je op een interactieve manier langs de belangrijkste bezienswaardigheden in de stad.

Overal door de stad vind je trouwens kleine speeltuinen.

Romeo en Julia

Verona is bekend vanwege Romeo en Julia. Ben je in Verona met kinderen, dan wil je dit balkon / huis van Julia toch even zien. We willen je wel alvast waarschuwen: het is hier vaak heel erg druk en zo bijzonder is het niet.

Het straatje er naartoe is nauw. Al schuifelend moet je je door het nauwe straatje wurmen om het balkon te kunnen zien.

Castelvecchio

Het Castelvecchio is een prachtig kasteel. Wij zijn er doorheen gelopen, over de binnenplaats en de brug. Het is echt heel mooi en absoluut een bezoek waard. Er is ook een museum, daar zijn wij niet in geweest.

brug Italie

Castelvecchio-brug

Deze versterkte brug is een must om te zien als je in Verona bent. Je kunt de brug oversteken als je dat wilt. Er zijn stappen om op en neer te klimmen, dus houd hier rekening mee als je jonge kinderen hebt.

Arena/amfitheater

Ga zeker naar de arena, het is er prachtig. In de zomer worden er ’s avonds operavoorstellingen gegeven. Als je gelukt hebt kun je de rekwisieten naast de arena zien staan.

Dit Romeinse amfitheater is ouder dan het Colosseum in Rome. Ook is het veel kleiner. Voor kinderen is het ook een hele leuke plek om heen te gaan: ze kunnen door de gangen rennen en zich voorstellen hoe het was om er als gladiator te staan.

Piazza Erbe

Piazza Erbe is een prachtig en kleurrijk stadsplein: in het midden is een markt en er staat een mooie fontein. Je vindt er ook diverse historische gebouwen.

Ook Piazza Bra wil je zien: dit is een enorm plein bij de arena.

Piazza

Basiliek San Zeno

De deuren van de basiliek San Zeno zijn versierd met Bijbelse taferelen. In de kelder liggen (als ik mij niet vergis) mummies. Hierover vind ik nu niets terug op internet maar het staat me wel bij.

Torre dei Lamberti

De Torre dei Lamberti kan je beklimmen via een wenteltrap. Een andere optie is om met een gammele lift naar boven te gaan. Het uitzicht is op Verona is fantastisch.

Giardino Giusti

Een van de mooiste renaissancetuinen van Italië vind je in Verona: de Giardino Giusti. Het oogt haast sprookjesachtig en met een labyrinth en diverse fonteinen is dit ook voor kinderen een leuke plek om heen te gaan. Lees er hier meer over.

Overnachten in Verona met kinderen

Wil je overnachten in of in de buurt van Verona? Dit zijn dan een aantal aanraders!

Verder lezen?

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.