Vakantiepark met kinderen | Deze 7 zijn favoriet bij ons!

0

Een weekendje weg met het gezin of een langere vakantie: naar een vakantiepark met kinderen gaan is dan al snel een van de opties. Er zijn in Nederland, België en andere landen heel wat vakantieparken. Wij komen er graag en delen in deze blog wat onze favoriete parken zijn.

De parken in deze lijst staan in Nederland (voornamelijk), België en Duitsland. Er zijn uiteraard veel meer leuke parken. Bekijk daarvoor bijvoorbeeld het overzicht met parken in de natuur en kindvriendelijke parken langs de kust.

Ons favoriete vakantiepark met kinderen

Sluftervallei op Texel

Eerste tip is het Landal Sluftervallei op Texel, hier waren we toen onze kinderen peuter en kleuter waren. Inmiddels is dat al even geleden, maar aan het park hebben we nog steeds hele goede herinneringen.

Het park ligt in het noorden van Texel, direct tegen het Nationaal Park aan. Dat beviel ons goed: vanuit je huisje wandel je de duinen in. Op het park zijn een aantal faciliteiten, zoals een klein binnenzwembad en wat grote speeltuinen. Ook is er een restaurant. De huisjes zijn vrijstaand en goed ingericht. Vanwege de combinatie van een niet al te groot park met voldoende faciliteiten en de natuur direct ernaast, is dit een vakantiepark waar we echt genoten hebben! Bekijk het park op de website.

Hof van Saksen in Drenthe

Hof van Saksen is een van de mooiste en leukste vakantieparken van Nederland. Wil je naar een vakantiepark met kinderen waar je zowel luxe als ontzettend veel faciliteiten hebt, dan is dit wellicht het vakantiepark van je keuze.

Wij waren in dit park toen de kinderen zes weken oud en een dreumes waren. Nog voordat deze site, Reistipsmetkids, geboren was. In dit favoriete vakantiepark met kinderen wordt aan kinderen van alle leeftijden gedacht: van baby’s tot pubers. Voor pubers zijn er activiteiten en speciale animatie, met een baby boek je een newborn boederij en zijn er muzikale ochtenden in het zwembad. De huisjes zijn heel erg mooi, het zwembad heeft gave glijbanen en een wildwaterbaan, er is een binnenspeeltuin, er zijn restaurants: wat is er niet? Hier zie je de huisjes op het bungalowpark!

Qurios Callantsoog, Noord-Holland

Qurios Callantsoog is een heel ander bungalowpark dan de twee vakantieparken hierboven. Het bungalowpark ligt net achter de duinen van Callantsoog, op een hele mooie plek dus bij het strand.

Verwacht op dit bungalowpark niet zoveel faciliteiten als bij Hof van Saksen. Er zijn eerder weinig faciliteiten: geen zwembad, geen indoor speelhal. Wel buiten speeltuinen, een kids team en een supermarktje plus restaurant. En toch zijn we hier in korte tijd al twee keer geweest. Ik denk dat het door de combinatie van het buitenleven, de nieuwe en schone huisjes en het strand vlakbij komt. We vinden dit echt een heerlijk rustige plek en door de afwezigheid van de vele faciliteiten, hoef je voor je gevoel ook niets. Wij komen zeker nog eens. Bekijk het park op de website.

CenterParcs Allgäu

CenterParcs Allgäu is een favoriet vakantiepark met kinderen in Duitsland. Wij waren hier tijdens een vakantie met de hele familie, in het mooie zuidelijke stuk van Duitsland. Het is een nieuw vakantiepark en je bent echt van alle gemakken voorzien.

Ons vrijstaande huis was een welnesshuisje en dat betekende dat we een grote jacuzzi en een sauna erbij hadden. Daarnaast waren er meerdere badkamers. Op dit vakantiepark zijn heel veel faciliteiten. Favoriet bij de kinderen waren het enorme zwembad met veel glijbanen en wildwaterbaan en de indoor speeltuin. Bekijk de huisjes van dit park!

Center Parcs Erperheide

Ook Center Parcs Erperheide bezochten we voordat Reistipsmetkids ontstond. Dit vakantiepark ligt in Peer, in het mooie Belgisch Limburg. Speciaal voor de kinderen kan je hier een Pony Vakantie, een Kindercottage of een nieuwe Dieren in het bos cottage boeken.

Dan is er daarnaast op het park zoveel te doen, dat je er amper weg komt. De kinderen zijn super blij met het enorme zwembad, de indoor speeltuin, de speeltuinen buiten en de kinderboerderij. Daarnaast ligt het vakantiepark vlakbij een bos. De huisjes zijn net vernieuwd. Hier zie je de accommodaties.

Wat is jullie favoriete vakantiepark met kinderen?

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.