Uitjes met peuters | 10 leuke tips

0

Op zoek naar leuke uitjes met peuters? Wij delen een aantal tips voor een gezellig, en soms goedkoop, dagje uit!

Mijn ervaring is dat je met peuters helemaal geen spannende dingen hoeft te doen voor een leuk dagje uit. Een speeltuin of boswandeling voor peuters (bijvoorbeeld het Sommeltjespad op Texel) is al meer dan genoeg vermaak.

Leuke uitjes met peuters

Sprookjeswonderland

Sprookjeswonderland in Enkhuizen is zó leuk voor een uitje met peuter (en kleuters). Dit overzichtelijke park biedt voldoende vermaak voor een dag. De toegangsprijzen zijn heel schappelijk. Eventueel te combineren met de stroomtram van Hoorn naar Enkhuizen, het Zuiderzeemuseum, of varen over het IJsselmeer.

Villa Zebra

Villa Zebra (Rotterdam)

Bij Villa Zebra wordt je peuter aangemoedigd om zelf creatief aan de slag te gaan. Leuk is dat er een aparte tentoonstelling is voor jonge kinderen, dus je bent hier zeker op de juiste plek met je peuter.

Kinderboekenmuseum (Den Haag)

Het Kinderboekenmuseum vond ik zó leuk met mijn peuter en ik raad het iedereen aan om hier eens heen te gaan als je zoekt naar uitjes met peuters. Het is ontzettend goed vormgegeven en er is over nagedacht. Een kinderboekenmuseum saai? Absoluut niet! Het is interactief en je bent er heel wat uren zoet.

Nijntje Museum (Utrecht)

Als je kindje gek is op Nijntje, dan mag je het Nijntje museum in Utrecht niet overslaan. Dit is echt een van de leuke uitjes met peuters. Het is helemaal ingericht op dreumes, peuter en kleuter. Super interactief en in het teken van Nijntje. De perfecte plek voor een uitje met een Nijntje fan.

Julianatoren

Julianatoren is een familie attractiepark, met meer dan 60 attracties voor kinderen tussen de 2 en 11 jaar!

Binnenspeeltuin

Veel binnenspeeltuinen bieden de mogelijkheid om voor een gereduceerd tarief ’s ochtends te komen spelen. Ideaal voor je kleintje: de grote kinderen zitten op school dus jouw peuter kan zich uitleven. Wij gingen vaak naar binnen op het moment dat veel gezinnen weer naar huis gingen vanwege de middagslaapjes. Buiten de schoolvakanties is het op die tijden vaak erg rustig, ideaal!

Kabouterpad

Op heel veel plekken in Nederland zijn er Kabouterpaden: korte wandelingen speciaal ontwikkeld voor peuters en kleuters. Dit zijn leuke uitjes met peuters omdat er een spelelement in zit: het zoeken naar kabouters en het uitvoeren van de opdrachten. Ze gaan met een puntzak en en een puntmuts op pad. Vaak zijn de routes niet langer dan 2 kilometer, waardoor het te doen is.

Zo liepen wij al een Kabouterpad op Texel en ook een Kabouterpad in Rhoon.

uitjes met peuters

Aviodrome (Lelystad)

Is je kind gek op vliegtuigen en ben je op zoek naar leuke uitjes met peuters? Dan is Aviodrome in Lelystad een hele leuke plek voor een uitje met peuter. Er zijn meer dan 100 vliegtuigen en ook binnen is meer dan voldoende te doen.

Zwembaden

De meeste peuters vinden het leuk om te gaan zwemmen. Sommige zwembaden hebben speciale kleuterbaden, met allerlei speeltoestellen voor peuters en kleuters. Bijvoorbeeld De Scheg in Deventer.

Dierentuinen

Naar de dierentuin gaan, dat waarderen mijn kinderen! Ook als peuter al. In de meeste dierentuinen mogen peuters onder de 3 jaar gratis naar binnen, dat scheelt aanzienlijk in het geld dat je betaalt. Naast de grotere parken kan je ook naar bijvoorbeeld Dierenpark Taman Indonesia of Landgoed Hoenderdaell gaan.

Avonturenboerderij Molenwaard

Avonturenboerderij Molenwaard is een van de leuke uitjes met peuters en ligt in Groot-Ammers. Een bezoek aan deze boerderij is leuk met jonge en wat oudere kinderen. Zo zijn er meerdere speeltuinen, er is een blote voetenpad en er zijn allerlei dieren. Daarnaast kan je er speuren: volop activiteiten voor een tof dagje uit.

Speeltuin Linnaeushof

Speeltuin Linnaeushof ligt in Noord-Holland. Leuk eraan is dat er heel veel speelruimte is, het is de grootste speeltuin van Europa! Voor jongere kinderen zijn er dingen om te doen en ook voor oudere kinderen tot een jaar of 12 is er voldoende te doen. Zowel buiten als binnen zijn er speelmogelijkheden en in de zomermaanden is er een waterspeeltuin.

Holle Bolle Boom

Blogger Jolanda ging met haar zoontje naar de Holle Bolle Boom, een grote speeltuin die bestaat uit de belevenissen binnen, de belevenissen buiten en plons. Voor iedere belevenis betaal je apart toegang. Er is een ruime hoeveelheid keuze aan speelruimte en voor iedere leeftijd zijn er leuke dingen om te doen!

PIT Veiligheidsmuseum in Almere

Leuke tip voor uitjes met peuters in Flevoland is het PIT Veiligheidsmuseum in Almere. Het museum richt zich op de hulpdiensten: politie, brandweer en ambulance. Dit museum is interactief, dus de kinderen (peuters en kleuters ook) leren spelenderwijs.

Verder lezen na deze tips voor uitjes met peuters?

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.