Omgeving Napels met kinderen | 5 uitjes

0

Bezoek je Napels met kinderen, dan is het ook leuk om wat van de omgeving te zien. Wij waren in dit gebied en in deze blog deel ik vijf tips voor de omgeving Napels met kinderen.

Wij vonden Napels en de omgeving ontdekken erg leuk om te doen met de kinderen. Een deel van dit gebied, Pompei en Amalfi, is al heel bekend onder toeristen maar een ander deel nog totaal niet! Reis naar het zuiden en je komt amper nog toeristen tegen!

Dit doe je in de omgeving Napels met kinderen

Pompei

De ontzettend bekende stad Pompei wil je natuurlijk niet missen als je in Napoli bent met het gezin. Wij waren er een dag en bezochten zowel de opgravingen, als het nieuwe gedeelte van de stad. Vanaf de toren heb je prachtig uitzicht over de opgravingen en de verdere omgeving. Lees hoe wij Pompei met kinderen vonden en wat er te doen is.

omgeving Napels met kinderen

Vesuvius

Ook de vulkaan is een bezoek waard als je de omgeving Napels met kinderen wilt ontdekken!

Vanaf Napels ben je in ongeveer een uur met het openbaar vervoer bij de Vesuvius. Vervolgens kan je met een andere bus verder, die doet er ongeveer 20 minuten over. Het laatste gedeelte wandel je omhoog.

Paleis van Caserta

Het dorpje Caserta met het paleis en de paleistuinen is ook echt een dagtrip vanuit Napels waard. De tuinen zijn prachtig en het paleis behoort tot de mooiste van Italië.

Eventueel combineer je je bezoek met restaurant Pepe In Grani, een van de beste pizzeria’s van het land.

Wij wilden hierheen gaan (Caserta en de pizzeria), maar vanuit de Amalfikust was het 2 uur heen en 2 uur terug door het donker. Dat zagen wij niet zitten, met al die smalle bergweggetjes en de gekte op de weg.

Amalfikust
Amalfikust

De eilanden

De omgeving Napels met kinderen ontdekken kan ook door middel van een trip naar de eilanden!

Voor de kust van Napels liggen een aantal bewoonde eilanden, waarvan Capri bij uitstek het bekendst is. Maar ook de eilanden Ischia en Procida zijn een bezoek waard.

Je kan er een dagje heen, maar een langer verblijf zou zich ook echt lonen. Op deze website lees je over wat er op de eilanden te doen is.

Amalfikust

De Amalfikust wordt wel de mooiste kust ter wereld genoemd. De kust ligt vlakbij Napels en je kan er daarom een dagje heen.

Normaal raad ik altijd aan om een auto te huren en dan zelf op ontdekkingstocht te gaan. Deze trip is een uitzondering: het is hier zo ontzettend druk dat parkeren een uitdaging is.

Ga je met je eigen auto in het hoogseizoen, dan ben je alleen maar aan het zoeken naar een parkeerplaats.

Ga je met een toeristenbus, dan stap je uit en op de afgesproken tijd staat de bus weer voor je klaar. Je bezoekt dan onder andere Positano, Ravello, Scala, en Amalfi.

Meer tips

De omgeving Napels met kinderen ontdekken? Huur een auto bij Sunny Cars, zodat je verzekering helemaal geregeld is.

Ideaal verblijven, net buiten de stad, kan bij Montespina Park Hotel. Hier geniet je van rust en zwemmen terwijl je wel gemakkelijk in de stad terecht komt. Ook kan je de omgeving makkelijk ontdekken.

Verder lezen:

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.