Leeuwarden met kinderen | 15 kinderactiviteiten

0

Onlangs gingen wij op een dag in het weekend naar Leeuwarden. Ik vroeg mij af of Leeuwarden met kinderen leuk is en stelde deze vraag op Twitter. Er kwamen zoveel reacties binnen dat ik besloot om er een artikel van te maken!

Mis je een tip voor Leeuwarden? Laat een reactie achter, dan zetten we jouw tip erbij!

Leeuwarden met kinderen

Restaurants in Leeuwarden met kinderen

Mijn vraag op Twitter was: waar drink je op zondag lekkere koffie in Leeuwarden met kinderen? Ik kreeg een aantal leuke tips binnen.

  • Post-Plaza bijvoorbeeld, een hotel met Grand Café in het centrum van de stad. Ontbijt, lunch en diner. En de koffie wordt in het hotel gebrand!
  • ’t Pannekoekenschip Leeuwarden: pannenkoeken eten op een tweemast klipper. Het schip ziet er nog steeds uit alsof je zo weg kan varen. Hier eet je natuurlijk pannenkoeken. Met allergieën en andere dieetwensen wordt rekening gehouden.
  • De Koperen Tuin in de Prinsentuin, deze tip kwam vijf keer langs dus dan moet het wel een aanrader zijn! In het groene hart van Leeuwarden kom je voor een lunch of diner.
  • Fruitbar Sis ligt in het centrum van Leeuwarden. Hier kom je voor heerlijke gezonde maaltijden: shakes, salades en yoghurt onder andere.
  • Café de Waag zit in een gebouw uit 1596. Vroeger werd er zuivel verhandeld, nu kom je er voor een lunch, koffie, high tea, taart of om te borrelen!
  • Lazy Lemon heeft een kindermenu en een kinderhoek.
  • Burgemeester van Napels heeft ambachtelijke Napolitaanse pizza’s en verse pasta’s. Ook glutenvrij of vegetarisch.

IJssalon in Leeuwarden

Wij zaten bij fruitbar Sis toen ik heel veel zin kreeg in ijs. Helaas waren de ijssalons in de omgeving al gesloten maar ik kwam er wel een aantal tegen online! IJssalon La Venezia bijvoorbeeld, op Nieuweburen 137. Hier kom je natuurlijk voor ijs, maar ze hebben ook ijstaarten en koffie. Ze hebben een aantal vaste smaken en daarnaast variëren zij in het aanbod.

Daarnaast is er ook Puur: IJs & chocola in Leeuwarden. Zij maken naast ijs ook chocolade. Er zijn diverse smaken ijs, ik ben benieuwd naar de smaak bonbon.

En de laatste in het rijtje ijssalons: MIN12. Op de website staan de smaken ijs en je kan die direct filteren op allergie, super gedaan!

Leeuwarden met kinderen: beklim de Oldehove

Een scheve toren in het centrum van Leeuwarden, hij lijkt wel schever te staan dan de toren van Pisa. Wij reden erlangs en vroegen ons af: wat is of was hier de bedoeling van? Gebouwd in 1529 en deze toren had het statussymbool van de stad moeten worden. Je kan erin en naar boven klimmen, altijd leuk met kinderen.

De voormalige gevangenis De Blokhuispoort

De voormalige gevangenis is echt een aanrader, kreeg ik een aantal keer te horen op Twitter. De Blokhuispoort is nu een museum in een prachtig gebouw. Er zijn vaste en wisselende exposities. Ook interessant om met kinderen te bezoeken!

Leeuwarden met kinderen: Natuurmuseum

Het Natuurmuseum Fryslân zie je niet alleen, je beleeft het! Je kan het voelen, ruiken, zien en horen. Dit museum is er vooral voor de kinderen, die worden aangespoord om te ontdekken. Dit museum is gekozen als het meest kidsproof museum van Friesland! Blogger Alyt was er en vond dit museum ontzettend gaaf, vooral de speciale onderwater ervaring is echt een aanrader.

AquaZoo met kinderen
AquaZoo

AquaZoo

AquaZoo (tickets kopen) is een dierenpark in Leeuwarden met 88 verschillende diersoorten. Iedere dag zijn er presentaties zoals de zeehondensafari. Daarnaast zijn er avonturenroutes, speeltuinen, een grote speeltuin en een restaurant. Klinkt als een goede plek voor een dag uit met de kids? Ja zei Alyt, die erheen ging met haar kinderen. De avonturenroutes maakten de dag nog meer een beleving. Daarnaast zijn er veel momenten dat dieren voer krijgen en waar je bij kan zijn, dat maakt dat het een extra leuk uitje is. Lees over AquaZoo met kinderen.

Het historische park Vijversburg / Het bos van Ypey

Een mooi park dat is aangelegd in de 19e eeuw is het bos van Ypey. Frijlân is een deel van het park en dit gedeelte is ingericht op kinderen. Het doel is om kinderen kennis te laten maken met de natuur.

Er zijn ook natuurlijke spelelementen ontworpen, waaronder het waterlabyrint. Kom je met de kinderwagen, neem dan de hoofdingang. Je kan naar binnen tot 17.00 uur. In het voorjaar van 2017 wordt een theesalon geopend.

Miniature People Leeuwarden

Nog een tip van blogger Alyt. Zij was onlangs een middag in Leeuwarden met kinderen en daar kan je op zoek gaan naar allerlei miniatuurpoppetjes. Deze zijn op allerlei plekken in de stad neergezet. Op de website staat een route en de activiteit is gratis.

Recreatiegebied de Groene Ster

De Groene Ster is een recreatiegebied, in het oostelijk deel van Leeuwarden. In dit gebied ligt AquaZoo. Het is een gebied met wandelpaden, zonneweiden en strandjes. Je kan er zwemmen in natuurwater. Voor kinderen is er een waterspeelplaats en er zijn speeltoestellen.

Achmeatoren

Op een aantal dagen per jaar kan je de Achmeatoren beklimmen, voor een mooi uitzicht over de stad en de omgeving. Is het een mooie dag, dan zie je zelfs de waddeneilanden liggen! Op deze pagina van de VVV Leeuwarden kan je de data zien waarop dit mogelijk is en je reserveert er je kaartje.

Zwemmen en Monkey Town

In Leeuwarden kan je met de kinderen spelen in de binnenspeeltuin van Monkey Town. Voor de kleinsten is hier een apart gedeelte.

Wil je zwemmen in een subtropisch zwembad, ga dan naar het zwembad De Blauwe Golf. In dit zwembad is er een wildwaterkreek en een glijbaan. Voor de jongsten is er een kleuterhoek.

Overnachten in Leeuwarden met kinderen

Langer blijven in Leeuwarden? Een goed idee, er is meer dan genoeg te doen voor een weekendje weg. Dit zijn fijne accommodaties in Leeuwarden:

Meer Friesland?
Vakanties in Friesland met kids
Doen in de stad Sneek met kinderen
Het Woudagemaal bezoeken is leuk.
Of ga naar het Afsluitdijk Centrum.
Het Eise Eisinga Planetarium
En dit zijn toffe uitjes met kind

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.