Kindvriendelijke vakantie naar Cuba, de hoogtepunten!

0

Ilse was met haar man en hun kinderen van net 1 en bijna 3 op kindvriendelijk Cuba! Reizen is hun passie, eerst zonder en nu absoluut met kinderen. Na een verre reis met dreumes naar Australië waren zij verkocht en wisten ze dat ook met een kind reizen fantastisch is. Ilse deelt in deze blog de hoogtepunten van hun kindvriendelijke vakantie naar Cuba.

Tips voor Cuba met kinderen

Cuba staat niet echt bekend als een kindvriendelijk land maar wij hebben dit heel anders ervaren. Wij reisden 3,5 week door Cuba met een huurauto. In Nederland hebben we uitgebreid de Lonely Planet doorgespit en ideeën gemaakt over de route.

Lees ook: reisroute Cuba voor gezin

Wij zetten het liefste van te voren niets vast (op de eerste nacht na). Ideaal, zo bepaal je iedere dag wat je wilt zien en doen en hoe lang je ergens blijft.

Bekijk de reizen naar Cuba

Vooraf hoorden we griezelverhalen over het moeilijk vinden van casa’s of de onvriendelijkheid van de mensen daar. Dat hebben wij zeker niet zo ervaren. Casa’s in overvloed en de Cubaanse mensen waren dol op onze kinderen en ontzettend behulpzaam. Ook toen we zonder benzine boven op een berg stonden en even niet meer wisten hoe we aan benzine kwamen. Een plaatselijke boer was onze redder!

santiago

Cuba was voor ons een mix van cultuur, natuur, prachtige stranden, muziek en vriendelijke mensen. Het biedt zoveel afwisseling, zoveel moois te zien en te beleven. Wij zouden zo terug willen.

Toen we zonder benzine bovenop een berg stonden en het even niet meer wisten, kwam een plaatselijke boer ons helpen!

Tips voor je vakantie met kinderen op Cuba

Ga je naar Cuba, houd er dan rekening mee dat er in Cuba weinig supermarkten zijn te vinden zoals wij die kennen in Nederland. Zorg dus dat je steeds genoeg eten bij je hebt en sla extra in. Banken hebben regelmatig storingen, dus pin niet als het al op is, maar houd wat speling. Ook benzine stations vind je soms een hele poos niet, tank op tijd! Neem zelf autostoeltjes mee als je met een huurauto reist, want die hebben ze daar niet.

Kindvriendelijke vakantie naar Cuba: onze reisroute

Onze route door Cuba ging langs Havana, Las Terrassas, Playa Larga, Cienfuegos, Trinidad, Holgiun, Santiago, Guardalavaca, Santa Lucia, Cayo Coco, Santa Clara, Varadero en vervolgens terug naar Havana.

reisroute-cuba

De hoogtepunten van onze kindvriendelijke vakantie naar Cuba

Havana

Denk je bij Cuba ook gelijk aan de mooie oldtimers? Het is zoals een fiets in Nederland! Prachtig zijn al die gekleurde auto’s die je hier ziet. Overal in Havana klinkt muziek en de pleintjes zijn prachtig. Het Aquarium in Havana is een tip voor kids met schildpadden, dolfijnen en show’s.

Las Terazzas

Het voelt een beetje a la Tarzan en Jane: we zwommen hier tussen kleine watervalletjes, grote groene bomen en de vogeltjes vlogen over. Onvergetelijk!

havana met kinderen

Playa Larga

Naast een prachtig strand, is er vlakbij Playa Larga een krokodillenboerderij, een krokodillenopvang waar ze uiteindelijk weer de natuur in mogen (zeggen ze, maar je kan er ook krokodillenvlees eten, iets klopt er niet in het verhaal). Van klein tot groot.

Ons zoontje hield de hele tijd zijn handjes op zijn rug, want straks dachten de krokodillen dat zijn handjes knakworsten waren en dat moest niet… Tsja, krokodillen zijn dol op knakworstjes. De kids mochten een kleine krokodil aaien en waren erg onder de indruk.

Cienfuegos

De weg erheen is prachtig, langs de azuur blauwe zee. Het stadje is knus met mooie oude gebouwen, kraampjes en een mooi piertje. We maakten gebruik van een fietstaxi en het paard en wagen. Je had de koppies van de kids moeten zien op de kar door de stad! Big Smile!

Cuba was voor ons een mix van cultuur, natuur, prachtige stranden, muziek en vriendelijke mensen.

Trinidad

Wil je terug in de tijd? Dan mag je Trinidad niet missen! Een stadje met veel oude steegjes met gekleurde huisjes, aan huis worden uien, knoflook en andere etenswaren verkocht. De wegen zijn onverhard, ezels en paarden aan het werk. Het ziet er karakteristiek uit. Alsof je in een oude filmset beland bent.

Holguin

Van Holguin zelf hebben we niet veel gezien, maar net buiten het centrum zit een Hostal (Hostal Burro). Bovenop een berg, met uitzicht op een mango plantage, prachtig! Daarnaast hebben ze een heerljk zwembad voor kids, lekker even afkoelen! Een absolute aanrader.

Santiago

Als we aan Santiago denken, denken we vooral aan de ‘muziek’ mannen, die daar zorgen voor een sfeer die je nergens anders vindt. Je moet wel blijven staan om te kijken en te luisteren.

Cayo Coco

De weg ernaar toe, een twintig kilometer lange dam over zee was prachtig.. Wat een uitzicht… de natuur is hier prachtig.

auto's op Cuba

Terugblik kindvriendelijke vakantie naar Cuba

Onze reis naar Cuba zorgt, als we eraan terug denken, voor een hele grote glimlach. Cuba is zeker een aanrader om met het gezin te ontdekken. Dit land is toegankelijk en een rondreis maken is zeker weten goed te doen.

Bekijk de reizen naar Cuba

Lees ook:

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.