5x Heerde met kinderen | Uitjes op de Veluwe

0

Heerde is een dorp in Gelderland, op de rand van de mooie Veluwe en de IJsselvallei. Deze regio is uitstekend geschikt om te gaan wandelen, fietsen en kanoën. Onderweg zie je met een beetje mazzel veel weide- en roofvogels, vossen, zwijnen en hazen. Wij delen wat er te doen is als je in Heerde met kinderen bent voor een dagje uit of een vakantie.

Tussen de bossen en heuvels vormen de dorpen Heerde, Wapenveld, Veessen en Vorchten samen de gemeente Heerde. In dit artikel lees je de leukste tips voor wat je doet in dit gebied. Meer over de regio lees je in het artikel over de Veluwe bezoeken met gezin.

Doen in Heerde met kinderen

Recreatiegebied Heerderstrand

In dit gebied is een ruim 20 hectare grote waterplas en in de zomer is dit een fijne plek om te gaan zwemmen. Op het strand bouw je zandkastelen en op het water kan je met opblaasbootjes, kano’s en SUPboards gaan varen. Er zijn een aantal kiosken. Er zijn een aantal speeltoestellen geplaatst op het strand. Als je zin hebt kan je in het recreatiegebied gaan wandelen.

Met de kano op pad

Als je vraagt wat je in Heerde met kinderen echt niet mag missen, dan schijnt dat toch echt een kanotochtje te zijn! Bij Rees Outdoor Fit huur je of een kano voor een persoon, of je huurt een Canadese kano. Deze is geschikt voor 2 tot 3 personen. Er zijn verschillende routes beschikbaar.

Schaapskudde Epe-Heerde

Bij de Schaapskudde Epe-Heerde mag je op de speciale knuffelmiddagen de lammetjes knuffelen. Op andere dagen kan je de uitkijktoren op of je wandelt in de omgeving. Leuk met de kinderen is de Kabouterroute. Deze start bij de speelweide tegenover de schaapskooi. De route volg je eenvoudig vanwege de paaltjes met een kabouterplaatje en een grote gekleurde richtingpijl. Even voorbij de speeltuin is er een struinbos.

Honger gekregen? Bij De Honingpot in Epe eet je pannenkoeken en er is buiten een grote speeltuin, en ook binnen kunnen de kinderen spelen.

De Beleefplekke

In Veessen kunnen kinderen hun gang gaan in de natuurlijke speelplek De Beleefplekke. Deze speelplek ligt achter camping de Tesseplekke. Entree is vanaf het fietspad, over de brug, en je kan hier gratis spelen in de regio Heerde. Er is onder andere een modderpoel, boomstammen en hutten.

Gezinspark het Smallert

Even verderop, in Emst, kan je naar het gezinspark het Smallert gaan. In deze grote buitenspeeltuin is er een speelvijver met pontjes en stapstenen. Daarnaast zijn er klimtoestellen, een airtrampoline en hoge glijbanen. Het park is rolstoelvriendelijk en er is een terras. Mocht je ervan houden: er zijn drie visvijvers op het park.

Andere leuke tips in de omgeving zijn onder andere het Bakkerijmuseum in Hattem, de Ezelboerderij in Epe en ga naar Apeldoorn met kids voor bijvoorbeeld een bezoek aan Apenheul of de Julianatoren.

Overnachten in Heerde met kinderen

In deze regio zijn er voldoende plekken waar je kindvriendelijk kan overnachten. Dit zijn enkele aanraders:

#1 Verblijf bijvoorbeeld bij het vakantiepark Molecaten De Koerberg. Dit is een camping en bungalowpark. Op het park is er een speeltuin, sportveld, animatie, bowlingbaan en verwarmd zwembad met kinderbad en zonneterras.

#2 Fletcher Hotel Restaurant Epe-Zwolle ligt tussen de prachtige bossen en heidevelden en heeft familiekamers.

Dit waren ze, onze tips voor uitjes met de kinderen. Lees voor meer tips en wandelroutes verder op de site van Visit Heerde. Meer tips voor overnachten lees je in het artikel over kindvriendelijk overnachten op de Veluwe en lees wat je doet in Zutphen.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.