Goedkope verre reizen met kinderen | 5x tips!

0

Wij reizen vaak met de kids en we gaan graag op naar verre kindvriendelijke bestemmingen met ze. Omdat we liever vaak op reis gaan dan één keer heel duur, proberen we het low-budget te houden. Hoe we goedkope verre reizen met kinderen voor elkaar krijgen met de kinderen, daarover deel ik tips in deze blog!

Het duurste onderdeel van een verre reis is het vliegticket. Vaak neemt dat een groot deel van je budget in. Wil je goedkope verre reizen maken met de kinderen, dan is het zaak om de vliegtickets in de gaten te houden! Ik zoek vaak met Skyscanner omdat je daarmee zelfs kan zoeken op de “goedkoopste maand”.

  • Ideaal om mee te nemen in de voorbereidingen is Het Familie Reis Handboek – Alles wat je moet weten om onvergetelijke reizen te maken met je kinderen.

Goedkope verre reizen met kinderen

Ook stel ik prijsalarmen in. Voor Curacao had ik dit gedaan en we zijn daar toen naar toe gevlogen voor € 900, – met zijn vieren. Wel was de jongste nog geen twee jaar, waardoor je amper iets voor hem betaalt.

Voordat ik op zoek ga naar vliegtickets, bedenk ik naar welk land we willen gaan. Meestal komen er meerdere opties uit. Doordat ik op meerdere locaties zoek en flexibel ben in wanneer we vertrekken (nu de kids nog niet leerplichtig zijn) kan ik goede deals scoren. Hoe flexibeler je bent qua reisdata en bestemming, hoe groter de kans is dat je een goede deal vindt.

Goedkope verre reizen met kinderen? Besparen op overnachtingen

Een andere grote kostenpost zijn de overnachtingen. Als student sliep ik vaak in het goedkoopste hostel of ik kampeerde. Met kinderen vind ik kamperen prima te doen, maar in een enorme slaapzaal ga ik niet met ze liggen.

Wat we in Thailand zagen was dat de prijs tussen een bungalow voor twee personen en die voor een familie vaak fors verschilde. Reis je met één kind, dan kan je het zeker overwegen om een bungalow te nemen voor twee personen en een reisbedje voor je kind mee te nemen.

Andere manier om geld te besparen op overnachten:

  • Boek een accommodatie die net buiten het centrum ligt.
  • Zoek op Airbnb naar goedkope opties.
  • Ga kamperen.
  • Nog avontuurlijker? Ga kamperen in iemands achtertuin.
  • Of kijk naar opties als Couchsurfing en The hospitality club.
  • Ga je op een verre reis en wil je op een vaste bestemming blijven? Overweeg dan om te gaan woningruilen met kinderen.

Besparen op vervoer met kinderen

  • In het land zijn er vaak meerdere mogelijkheden om rond te reizen. Zoek vooraf uit wat de goedkope mogelijkheden zijn, lees ook op fora!
  • Wellicht is het voordeliger om een auto te huren? Zoek uit wat de populairste route is. Het komt voor dat als je deze route in tegengestelde richting aflegt, je korting krijgt op het huren van een auto.
  • Soms kan je met de bus of trein een heel groot stuk voordelig afleggen, dat scheelt ook in de kosten.

Besparen op de overige kosten

Excursies zijn vaak duur. Als wij op een excursie gaan is dat pas als we zeker zijn dat we dit graag willen doen en dat je dit niet zelf kan doen. Een voorbeeld voor Zuid-Afrika. Vanaf Kaapstad gaan er tours naar Kaap de Goede hoop en omgeving. Als je deze dagtour zelf doet, met de auto, ben je veel minder geld kwijt dan wanneer je met een georganiseerde tour gaat. Ook kan je zelf besluiten hoe lang je ergens blijft.

Daarnaast kan je de kosten natuurlijk laag houden door gratis activiteiten te doen. In sommige steden zijn musea op bepaalde dagen gratis toegankelijk, dat scheelt toch als je zoekt naar manieren voor goedkope verre reizen. En voor kleine kinderen is een speeltuin in een park vaak net zo leuk als een duur pretpark bezoeken.

De kosten voor eten en drinken kunnen hard oplopen. Iedere dag een aantal keer uit eten met het gezin kost je echt wel wat. Wij lunchen vaak in restaurants en koken dan ’s avonds zelf (als we die mogelijkheid hebben). Ook bestel ik voor de kinderen vaak één gerecht. Het is zonde als ze hun eten laten staan. Ik zeg ook altijd tegen ze dat we meer bestellen als ze het wel opeten en dan nog trek hebben. Ook haal ik vaak in de supermarkt water, brood, crackers en fruit.

Kleding koop ik eigenlijk niet op reis. Toen we in Bangkok waren bleek een ruimvallende broek erg handig te zijn tegen de muggen. Dan is zo’n aanschaf echt nodig.

Goedkope verre reizen met kinderen: conclusie

Voor ons zijn er trouwens nog zoveel kosten om op te besparen, je geeft zonder dat je het merkt “zomaar” geld uit aan van alles. Even een ijsje halen, toch nog wat gaan drinken aan het eind van de dag bij een leuk restaurant. Als je echt low-budget wilt reizen zal je je uitgaven heel goed bij moeten houden, zodat je continue het overzicht hebt op hoeveel geld eruit gaat.

Heb jij tips hoe je goedkope verre reizen maakt? Deel ze bij de comments!

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.