Duinen Zathe met twee kinderen getest

0

Op een heerlijk zonnige zaterdag in oktober ben ik met man en onze twee jongens (6 en 8) naar Appelscha in Friesland gereden om het attractiepark Duinen Zathe te ontdekken. Graag vertel ik jullie hoe we het gehad hebben in Duinen Zathe met kids.

Bij aankomst op de parkeerplaats bleek dat het flink druk was! De parkeerplaats stond zo goed als vol. Ergens jammer, maar natuurlijk ook een goed teken want dan zal het toch leuk genoeg zijn. Gelukkig viel het binnen mee met de drukte en waren alle mensen best goed verspreid over het park.

Duinen Zathe met kids

Attractiepark Duinen Zathe met kids

Het park is iets kleiner dan amusementspark Tivoli in Berg en Dal en zeker kleiner dan Julianatoren. Toch zijn er voldoende leuke attracties voor de kinderen zoals botsauto’s, glijbanen (een hele leuke waar je in een bootje over water naar beneden suist, maar niet nat wordt), een spookhuis, klimattracties, twee leuke achtbanen en een aantal draaidingen. We vragen ons altijd af waarom wij ouders en wel misselijk van worden en de kinderen niet.

Gelukkig was ook onze zesjarige groot genoeg om zonder begeleiding te mogen. Dat vind ik ook het voordeel van deze kleinere parken! De kids kunnen hun gang gaan en wij lezen een boek in het zonnetje. Natuurlijk zijn we ook meegegaan, maar de kinderen hebben over het algemeen een langere adem dan de ouders.

Duinen Zathe met kids

Verkeerspark

Misschien ken je van vroeger Verkeerspark Assen nog. Dit is overgenomen door de het park Duinen Zathe. Er is een behoorlijk grote baan waar je met trapautootjes kunt rondrijden. De baan is net echt vanwege de verkeersborden, een tankstation en een heuse politieagent in de vorm van een (opa-achtige) man die op een scootertje of in een autootje rondreed.

Hij regelde met een microfoon in zijn hand het verkeer. Onze oudste vond dit erg leuk. Zelf had ik gedacht dat hij met zijn 8 jaar hier te oud voor was, maar niets was minder waar!

Duinen Zathe met kids

All Inclusive

Het bijzondere aan dit park is de All Inclusive formule. Als je een kaartje koopt is eten en drinken inbegrepen. Verwacht hier geen culinaire hoogstandjes, maar de frietjes, frikandellen, kroketten en hamburgers vielen goed in de smaak en waren prima klaargemaakt. Ook waren er belegde broodjes, lekkere appeltjes en waterijsjes! Na 5 waterijsjes vonden wij het wel mooi geweest. Als drinken was er ranja, water en koffie en thee.

Ons oordeel over Duinen Zathe met kids

We vonden het park leuk. Een hele dag doorbrengen in Duinen Zathe met kids is wel wat lang denk ik. Wij waren er van 12.00 tot 16.30 uur. Dat was zowel voor ons als de kinderen helemaal goed!

Het eten is er prima en de attracties zijn leuk voor de kids. Er is een groot terras en binnen is ook veel plek om te zitten. Daar is ook een binnenspeelhal, waar met name kleinere kinderen ook even leuk kunnen spelen.

Dus ben je in de omgeving op vakantie of woon je op minder dan een uur rijden; zeker leuk voor een middag speelplezier! Ze zijn de hele herfstvakantie nog open!

Combineer je bezoek aan Duinen Zathe met wandelen bij Dwingelderveld, dat is echt prachtig!

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.