Dierentuin Curacao: ons bezoek + speeltuin in beeld (met kids)

2

Toen we hoorden dat er op Curacao een kleine dierentuin is, moesten we hier natuurlijk even heen. Je vindt de dierentuin in het Willemstad. In dit overzicht kan je zien wat we de rest van de dag hebben gedaan op Curacao. Het uitje is goed te combineren met een bezoek aan het centrum van Willemstad of met een Dushi Walk!

Dierentuin-Curacao-Willemstad-kinderen-gratis

Dierentuin Curacao

De Curacao wordt gerenoveerd. Het grootste gedeelte is dicht, maar in de speeltuin kunnen de kinderen gewoon spelen. We besluiten daarom om toch even een kijkje te nemen in het park! Naast de speeltuin zijn er ook een aantal dieren die je kan zien. De entree van het park is gratis, de dierentuin is wel afhankelijk van giften.

Lees ook: alle tips voor een vakantie op Curacao met kinderen

Dierentuin-Curacao-Willemstad-kinderen-gratis

Een paar huisregels aan het begin van het park. De medewerkers waren trouwens heel relaxed en namen regelmatig bezoekers mee om tijdens het rondje over het park.

IMG_5311

Als je binnenkomt in de dierentuin  loop je gelijk tegen een kleurrijke speeltuin aan. Er zijn twee grote speeltuinen: een speeltuin voor kleinere kinderen en een speeltuin voor grotere kinderen. Wij zijn de hele tijd in de speeltuin voor kleine kinderen gebleven, onze kids waren in die tijd nog erg jong (1 en 3).

IMG_5272 IMG_5279 IMG_5280 IMG_5282

En naast de speeltuin lopen dieren! De dieren zijn toch meestal de reden waarom je naar de dierentuin gaat. De oudste bekijkt met Johan alle dieren. De jongste heeft meer interesse in de speeltuin.

IMG_5283 IMG_5288

Flamingo’s! Op een aantal plekken op Curacap zie je ze in het wild, in deze zoo bekijk je ze van dichtbij.

IMG_5294 IMG_5296
IMG_5309
IMG_5304

We wandelen een rondje langs de dieren. Als we dat hebben gedaan, spelen de kinderen nog een uurtje in de speeltuin.

IMG_5310

Ondanks de verbouwing hebben de kinderen een leuke middag gehad. Ik ben wel benieuwd naar de hele dierentuin!

Lees ook: alle tips voor een vakantie op Curacao met kinderen

2 Comments
  1. Sheila zegt

    Ik bezoek graag dierentuinen. Vooral in andere landen, omdat je dan toch weer kans hebt om andere dieren te zien die je niet in Nederland ziet. Ik moet wel zeggen, op basis van de foto’s, ziet de dierentuin er nou niet bepaald uitnodigend uit om het te bezoeken. Ligt niet aan jouw kwaliteit van foto’s hoor :). Ik bedoel meer hoe de hokken eruit zien. Maar goed, er vindt een verbouwing plaats. Dus wie weet is dat zo dus heel anders.

    1. karlien zegt

      Klopt, ik snap je punt! De dierentuin of Curacao is niet zo bekend dus wilde het toch op mijn website vermelden. Hopelijk gaan we binnen een aantal jaar nog eens en is de dierentuin dan af.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.