Den Haag met kinderen | 40+ Kinderactiviteiten

8

Den Haag vind ik een van de leukste steden van Nederland. Als wij een dagje weg gaan, is dat vaak naar Den Haag. In deze blog delen wij onze tips voor de leukste kinderactiviteiten in Den Haag met kinderen.

Den Haag met kinderen is leuk voor een dagje uit, een stedentrip of een weekend weg. Wij komen graag in Den Haag. Het is iedere keer weer iets anders wat we doen. Of naar een museum, of naar een actieve activiteit, of voor een mooi park of een wandeling.

Inmiddels kennen we aardig wat toffe kinderactiviteiten voor een bezoek aan Den Haag met kinderen. Deze moeten we natuurlijk met jullie delen. Daarom geven we in dit uitgebreide overzicht onze top tips voor Den Haag, afkomstig van meerdere bloggers van Reistipsmetkids. Als jij tips hebt deel ze dan met ons, die zetten we erbij!

Den Haag met kinderen

Stranden

Met zo een mooi strand voor de deur hoef je je eigenlijk nooit te vervelen met de kinderen. Op nummer 1 en 2 staan dan ook de stranden van Den Haag! Het strand van Den Haag, Scheveningen, met zijn superlange zandstrand, zijn heerlijke wandelpromenade en o zo fijne strandtentjes.

Heerlijk om uit te waaien, wat te eten of de hippe watersporters/ badgasten te bewonderen/ begluren. Een topdag met de kinderen aan het strand werkt echt altijd. Daarna slapen ze als roosjes door de zeelucht.

Kijkduin

Dit is eigenlijk het strand van Den Haag, hier is het wat gemoedelijker en rustiger dan Scheveningen. Maar er is ook wat minder aanbod wat betreft eetgelegenheden. Zeker niet minder lekker, hoor! Maar vergis je niet, ook hier kun je een heerlijke dag doorbrengen met de kinderen. Het strand is minder lang dan dat van Scheveningen.

Zandmotor

Ga ook eens naar de Zandmotor van Monster, waar regelmatig zeehonden worden gespot. Soms spot je een verdwaalde zeehond langs de stranden van Kijkduin. Goed kijken, maar het kan echt!

Duinrell/ Tikibad

Het attractiepark van Den Haag, voor groot en klein, staat hoog op mijn verlanglijstje om dit jaar met de kinderen weer eens naar toe te gaan.

Het Tikibad, waar wij het meest gebruik van maken, met veel glijbanen en een golfslagbad, is eigenlijk favoriet bij ons thuis. Ik heb echte waterratten en dit zwembad biedt voor elk wat wils. Meer lezen? Lees over wat wij van Duinrell met kinderen vonden.

Sealife

Eigenlijk hoort Sealife bij Scheveningen. Maar op een gure, koude, regenachtige dag is dit de perfecte schuilplaats voor een paar uurtjes met de kinderen. Wij zijn er elk jaar wel een keertje te vinden. En iedere keer is het weer een feestje.

Museum Bredius

Abraham Bredius liet na zijn overlijden zijn bijna 200 schilderijen na aan de gemeente Den Haag. In het Museum Bredius zijn deze te zien. Tegelijkertijd is dit museum 100% Kidsproof, want er is altijd wat te doen voor kinderen.

Meyendel

Net buiten Den Haag vind je het prachtige wandelgebied Meyendel. Dit gebied ligt ligt tegen de duinen en het strand aan. Het gebied maakt onderdeel uit van het Nationaal Park Hollandse Duinen en er is een bezoekerscentrum.

Bij Boerderij Meyendel eet je een pannenkoek en iets verderop is een waterspeelplaats.

Monkeybos

Leuk voor een degelijk wandeling of lekker ravotten in het pas aangelegde Monkeybos. Ter afsluiting kun je een heerlijke pannenkoek verorberen in het pannenkoekhuis dat vlakbij de parkeerplaats ligt. In de herfst en de lente is dit een fijne plek om door te brengen met de kinderen.

VR ZONE DEN HAAG

Een uitje waar je ook je pubers enthousiast voor krijgt tijdens een bezoek aan Den Haag met kinderen is de VR ZONE DEN HAAG. Kinderen vanaf 10 jaar kunnen hier gamen in de grootste VR-zone van Europa. Er zijn vier verschillende spellen. (Westvlietweg 55)

Youseum

Redelijk nieuw, in de Mall of The Netherlands, is het Youseum. Dit is een sociale media-ervaring vol kleurrijke kamers, allemaal ontworpen om je onderdeel van het kunstwerk te maken. Ideaal voor een bezoek met tieners, die bijvoorbeeld graag leuke foto’s posten op Instagram.

Drievliet

Drievliet is een supergrote speeltuin voor jong en oud. De entree is helaas niet gratis, maar je hebt wel een hele dag vermaak. Zeker een aanrader voor een dagje Den Haag met kinderen. Mijn kinderen gaan hier regelmatig heen met schoolreisje en het is elke keer weer een groot succes.

Rondvaart Binnenstad

Dit staat nog steeds hoog op mijn verlanglijstje, een rondvaart met de kinderen door de Haagse Grachten. Het lijkt me echt geweldig om op deze manier ook een beetje de geschiedenis van Den Haag mee te krijgen.

Voor mij nog even wachten tot de jongste oud genoeg is om een tijd stil te zitten, maar voor ieder ander is het nu al een ontzettende leuke ervaring. Leuk om aansluitend een lekker dagje te gaan winkelen in Den haag!

 Zuiderpark

Het Zuiderpark is zo’n leuke plek om heen te gaan met het gezin als je in Den Haag met kinderen bent. Met onder andere speelweides, een natuurspeelplaats en een skateplek is het zeer kindvriendelijk.

Madurodam

Madurodam is Nederland in het klein. Een hele leuke daguitstap! Anouk was hier onlangs met haar zoon en was enthousiast over de combinatie van zien en doen. Kan je je eigen stad terugvinden was natuurlijk het eerste wat zij deden. En ja, Zwolle is ook in Madurodam te vinden. (koop je tickets hier)

Louwman museum

Houden jouw kinderen van auto’s? Op naar het Louwman museum dan, want hier staat het vol met auto’s. Leuk extraatje is dat het gebouw erg mooi is!

Avonturia de Vogelkelder

Eigenlijk een enorme dierenspeciaalzaak, maar je kan hier ook spelen en natuurlijk dieren kijken. Absoluut even langsgaan als je in Den Haag met kinderen bent.

Kinderboekenmuseum

Een van de leukste musea van Nederland vind ik het Kinderboekenmuseum. Anders dan de naam wellicht doet vermoeden, is het interactief en erg leuk.

Nationaal Monument Oranjehotel

De Scheveningse gevangenis tijdens de Tweede Wereldoorlog werd ook wel het Oranjehotel genoemd. Hier zaten ook bekende mensen gevangen. Nu kan je er luisteren naar hun verhalen.

Mappa Mundia!

Mappa Mundia is nieuw in Den Haag. Wij zijn er nog niet geweest, maar dat hopen we binnenkort te veranderen. Omdat het zo leuk klinkt vermelden we deze activiteit in Den Haag met kinderen vast in het overzicht. Het is een combinatie van een dierentuin, belevenis, fantasie, expositie en educatie. Zoo, Fun en Expo.

Japanse tuin Clingendael

Clingendael met de Japanse tuin

Clingendael is een groot, gratis toegankelijk park. Er zijn dieren, speeltuinen en in het midden is een Japanse tuin. Deze is slechts een paar weken per jaar geopend. Zeker een bezoek waard.

Stadsboerderij De Kakelhof

Stadsboerderij De Kakelhof is een leuke stadsboerderij in Den Haag. Er zijn geregeld activiteiten te doen en dagelijks mag je tussen 3 en 4 de cavia’s aaien.

Omniversum

Het Omniversum is een museum/grootbeeld filmtheater. De films duren ongeveer een uur en zijn erg interessant. Blogger Jessica was hier onlangs met haar meiden en was heel enthousiast. De kinderen zaten helemaal in de film.

Ook blogger Amber was hier onlangs en zij schreef daarover: “Het Omniversum bestaat al super lang maar het blijft leuk. Je ligt achterover in een stoel en ziet de film letterlijk overal om je heen.”

Museum Meermanno

In het Museum Meermanno ontdek je van alles over boeken. Je leert er heel veel over boeken en voor kinderen zijn er voornamelijk in de vakantieperiodes ook heel wat leuke activiteiten te doen.

De Passage

Blogger Amber drinkt na het bezoek aan het Omniversum een warme chocolademelk met slagroom bij Haagse Bluf, in de Haagse passage. De passage is een chique overdekte winkelstraat waar we elke dag doorheen lopen omdat het hotel er vlak naast zit.

Het Van Kinderen Museum

Het Van Kinderen Museum is een bijzonder kindvriendelijk museum in Den Haag, want de werken in dit museum zijn van kinderen! Ben je 6 jaar of ouder, dan ben je hier welkom. Er is ook een uitvinderswerkplaats waar je zelf aan de slag mag gaan.

Kunstmuseum

Ook een aanrader in Den Haag is het Kunstmuseum. Hier hebben ze een geweldige tentoonstelling over wonderkamers. De oudste twee kinderen van blogger Amber krijgen een eigen I-pad met opdrachten en de jongste twee kinderen spelen in het labyrint.

Deze tentoonstelling is echt een aanrader voor alle leeftijden, voor ons is het ook heel leuk om mee te doen met de opdrachten op de I-pad.

Vredespaleis

Een bijzonder uitje in Den Haag met kinderen is een bezoek aan het Vredespaleis. Tijdens de weekenden kan je hier soms met een rondleiding mee. Koop je kaarten vooraf via de website!

Paleistuin

Verstopt bij het Paleis Noordeinde en de Koninklijke Stallen ligt de Paleistuin. En deze tuin is toegankelijk! Je kan hier picknicken, wandelen en naar de kunstwerken zoeken.

Museum Voorlinden

Museum Voorlinden is een museum van moderne kunst. Het is echter zo toegankelijk en leuk dat je er zeker met de kids heen wilt. Achter het museum loopt het landgoed door in de duinen.

Museum Voorlinden

Stadsboerderij De Weidemolen

Deze stadsboerderij heeft allerlei activiteiten. Zo is dit een boerderij met speelplek, restaurant, dierenweide en een waterspeelplaats.

Waterspeeltuin BuytenDelft

Vlakbij Delft ligt deze grote waterspeeltuin. Inclusief strandjes en ligweiden. Een aanrader voor mooie dagen! Lees ook de andere tips voor een bezoek aan Delft met kids!

Mauritshuis

Een van bekendste musea van Den Haag is het Mauritshuis, hier vind je veel beroemde kunstwerken zoals het Meisje met de parel van Vermeer. En naar dit museum kun je met een gerust hart je kinderen meenemen. Tijdens de vakanties worden er verschillende activiteiten georganiseerd. Maar ook als je buiten de vakanties naar het Mauritshuis gaat kun je samen met je kinderen de schilderijen bewonderen.

Blogger Nicole deed dit onlangs toen ze in Den Haag met kinderen was en ze is erg enthousiast over het Familie-doe-pakket. Voor een paar euro huur je deze schoudertas vol met leuke opdrachten die kinderen de kunstwerken op een verrassende manier laten ontdekken. Het mooie schetsboek mag je na afloop mee naar huis nemen. En, kinderen tot en met 18 jaar mogen gratis naar binnen. – Tickets voor volwassenen koop je hier.

kindvriendelijk restaurant Den Haag

Panorama Mesdag

Hier kom je om het bekende Panorama schilderij van Mesdag te bewonderen. Dit is een rond schilderij met een omtrek van maar liefst 120 meter. En dat is best indrukwekkend, als je voor het panorama staat is het net alsof je echt op een duin staat in het Scheveningen van de 19e eeuw.

Voor kinderen is er een lijst vragen en opdrachten die hen helpt om goed naar het enorme schilderij te kijken en dat wordt na afloop weer beloond met een met klein cadeau.

Kinderen kunnen ook zelf mee tekenen op een interactief Panorama. Dat laatste vond de zoon van Blogger Nicole toch stiekem het leukste aan het bezoek aan het Panorama van Mesdag.

Ooievaar bingo

In het stadswapen van Den Haag staat een ooievaar. Iets waar men in de stad best trots op is, want je vind de ooievaar overal in de stad terug. En dat maakt een ooievaar bingo een leuke activiteit als je door de hofstad wandelt, maak het extra leuk met bonuspunten voor een echte ooievaar.

Binnenhof

Tijdens schoolvakanties en op zaterdag en woensdag, worden er kinder rondleidingen door het Binnenhof en de Ridderzaal georganiseerd. Kinderen van 6-12 gaan met een koffer op stap die ze onderweg mogen vullen met munten. Niet alleen heel leuk, maar ook heel leerzaam.

Blogger Amber volgde in Den Haag met kinderen een rondleiding over het Binnenhof van de organisatie Prodemos. Op een super leuke manier vertelt te gids over de Tweede Kamer en de ministers. We moeten de afbeeldingen van de leeuwen zoeken, krijgen uitleg over de gouden koets en bezoeken de Ridderzaal. Lune mag de minister van Financiën zijn en aan het eind moeten de kinderen zelf een miljoenennota opstellen. Het meeste geld werd toegekend aan sport.

Binnenhof

Museon

Het Museon is een interactief museum dat zeker geschikt is voor gezinnen. Dit museum in Den Haag combineert wetenschap en cultuur op een leuke, speelse manier. Daardoor blijven kinderen geboeid. Er zijn geregeld nieuwe tentoonstellingen!

Reuzenrad

Ook een tip van blogger Anouk is het Reuzenrad op de pier in Scheveningen. Tussen de bezoeken aan Madurodam en het Museon door picknickte zij met haar zoon in Scheveningen. Een bezoek aan het reuzenrad mocht niet missen.

Kindvriendelijke strandtenten

Als je in Den Haag met kinderen bent wil je natuurlijk naar het strand. Wij maakten een overzicht van kindvriendelijke strandtenten in Scheveningen.

Escher in het paleis

Escher staat natuurlijk bekend om het gezichtsbedrog. Heb je de tijd en de rust als je in Den Haag met kinderen bent, dan is het heel leuk om hierheen te gaan en om te ontdekken hoe goed deze werken in elkaar zitten. Lees onze review over Escher in het Paleis en koop een entreebewijs.

Gevangenenpoort Den Haag

Gevangenenpoort

We gaan naar de gevangenpoort en krijgen een rondleiding omdat je niet overal alleen op onderzoek uit mag. De aangeraden leeftijd is 8, maar Océane van 5 jaar is stoer genoeg om mee te gaan zei ze. Al vond ze het wel spannend.

We bezoeken de oude cellen, horen verhalen over de gebroeders De Wit en zien de martelkamer. Vooral voor wat oudere kinderen is dit echt een toffe plek.

Kindvriendelijk restaurant Den Haag

Na al dat spelen, wandelen, rondkijken en ontdekken wil je natuurlijk ook wat eten en drinken. Gelukkig zit je daarvoor in Den Haag ook goed!

 • Zo heb ik goede herinneringen aan ’t Achterommetje, waar ik zat met mijn (toen) baby.
 • Bij Happy Tosti kan je kind op de schommel zitten tijdens de lunch, hartstikke leuk!
 • Restaurant Soeboer Garden heeft een speelweide.
 • We hebben een hele lijst met leuke strandtenten in Scheveningen
 • Amber luncht tijdens een stedentrip Den Haag bij In Stock. Bij In Stock willen ze voedselverspilling tegengaan door producten te gebruiken die anders weggegooid zouden worden. Zonde natuurlijk en het is echt een goed initiatief. We eten wentelteefjes, tosti’s en champignonkroketen en kunnen ondertussen de koks aan het werk zien.
 • Ook van blogger Amber is deze aanrader voor ontbijt en lunch. Het is een schattig en erg instagrammable tentje wat pas net een maand open is: Secret garden bakery (Ketteingstraat 8). Ze hebben wentelteefjes, pancakes, goeie koffie en zo een vreselijk hippe bowl, met yoghurt, granola en allemaal fruit. Echt een aanrader.
 • Ontbijt of lunch met kinderen, dan raden we La Palmette aan. Dikke pannenkoeken en eieren met spek worden geserveerd en het restaurantje valt heel goed in de smaak. Overal staan trouwens kinderstoelen.
 • Houd je van Aziatisch eten, dan raden we aan om naar China Town te gaan!

Boomhuttenclub

Extra tip voor een kindvriendelijk restaurant in Den Haag is de Boomhuttenclub. Een super fijne plek voor ouders en kinderen. De kinderen kunnen hier spelen in een zichtbaar en afgeschermd gedeelte met houten boomhutten. Ondertussen geniet jij van je ontbijt of lunch.

eten in Den Haag

Overnachten in Den Haag met kinderen

Den Haag heeft alles in huis voor een bezoek langer dan een dag. Zoek je een fijne plek om te overnachten met het gezin? Dit zijn onze tips:

 • Wil je betaalbaar overnachten in het centrum van de stad? Dan is het easyHotel Den Haag een goede optie.
 • Overnachten in een vakantiepark in Den Haag en vlakbij het strand? Dan zit je goed bij Vakantiepark Kijkduinpark, met binnenzwembad, speeltuin en kinderclub.
 • Iets luxer dan het easyHotel maar ook op een perfecte locatie is het hotel Holiday Inn Express The Hague – Parliament.
 • Nog luxer? Dan zit je goed bij het hotel Lifestyle Hotel Carlton Ambassado.
 • Amber verbleef in het Novotel Suites. We huren twee kamers in het Novotel Suites want met vier kinderen lukt het niet meer om in een kamer te verblijven. Er zijn grote kamers waar je met zijn vieren kan slapen. Maxime, Lune en Oceane willen graag met z’n drieën op een kamer en dat is een mooie manier om al vast te wennen voor aankomende zomer op Bali, want dan hebben we ook steeds twee kamers. Er is een grote ruimte die ze de ‘livingroom’ noemen met gratis koffie, thee en fruit. Er staan gezellige banken en grote tafels waar je aan kunt zitten en waar je tussen de middag en ’s avonds ook je eigen eten mag eten! Perfect, want de Albert Heijn zit tegenover het hotel. En zo kunnen we ook een keer een broodje eten tussen de middag.

Scheveningen met kinderen

Als je naar Den Haag gaat, dan ligt Scheveningen echt om de hoek. Wij combineerden een bezoek aan de stad ook met een dagdeel op het strand en in de duinen. Daarom deel ik ook enkele tips voor wat je kan doen in Scheveningen met kinderen!

Museum Muzee

Dit is een klein museum dat gaat over de geschiedenis van Scheveningen. Je komt te weten hoe het leven als schipper is en wat er komt kijken bij leven op zee. Er is een speurtocht voor de kids en ze kunnen onder andere schelpen zoeken.

Sea-Life Scheveningen

Mijn jongste is gek op dieren en Sea-Life Scheveningen valt dan zeker ook in de smaak. Dit is een groot aquarium met heel veel soorten waterdieren. Helaas wel vrij hoge entree en je bent er vaak met een uur, anderhalf uur al doorheen. (Hier koop je een ticket)

Ziplinen vanaf de Pier

De Pier bij Scheveningen is ontzettend bekend. Je kan hier bungeejumpen maar een wat toegankelijkere activiteit is om te ziplinen, met ongeveer 65 kilometer per uur!

Reuzenrad

En dan mag het reuzenrad (boek hier een kaartje) natuurlijk ook niet missen in het overzicht van wat Scheveningen met kinderen te bieden heeft! Verder is er in Scheveningen onder andere het Museum Beelden aan Zee, de Pathé-bioscoop en het Circustheater. En er zijn allerlei mooie wandelroutes.

Andere blogs van ons lezen?
Dit doe je in Rotterdam met kinderen
Vakantie in Zuid-Limburg
Bezoek aan Naturalis met gezin

Verder lezen over Den Haag met kinderen? Deze externe websites delen ook een aantal tips:

 • Op Windu lees je weer hele andere tips voor kinderactiviteiten in Den Haag.
 • Op Zoet staat het vol met leuke, actieve activiteiten
 • En bekijk de kindvriendelijke musea in de stad
8 Comments
 1. Vlijtig Liesje zegt

  Ik krijg helemaal zin om naar Den Haag te gaan. De laatste keer dat ik er was moest ik een tentamen doen. Dat is denk ik zo’n tien jaar geleden.

  1. Karlien zegt

   Voor mij is het ook al even geleden. Den Haag heeft heel veel leuke lunchrooms enzo, wil al een tijd een weekendje naar Den Haag.

 2. Patricia zegt

  De laaste keer dat ik daar ben geweest was als kind. Ik geloof duinrell. Nu lijkt mij sealife wel wat.

  1. Karlien zegt

   Duinrell ben ik ook ooit geweest. Sealife lijkt me mooi en uiteraard ook het strand 🙂

 3. Saskia zegt

  Het strand ben ik al zo vaak geweest, heerlijk. Maakten we vaak een combinatie van als we naar de musical gingen. Sealife ben ik nog nooit geweest, maar klinkt inderdaad als een aanrader.

 4. Saar zegt

  Den Haag is een leuke stad, met of zonder kinderen!

 5. Lisa zegt

  Er is ook zoveel leuks te doen in Den Haag..Toen wij vroeger klein waren zijn we ook vaak naar Museon geweest en je hebt ook een ptt museum..misschien heet het anders..het gaat over hoe de post vroeger werd gedaan maar ook communicatiemiddelen en dat mogen kinderen daar zelf uitproberen…wij vonden het altijd superleuk..en n heel leuk artikel hoor…Groetjes Lisa

  1. Karlien zegt

   Leuk om te horen, ik ga eens op zoek naar dat museum.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.