Arnhem met kinderen | 10 kinderactiviteiten

0

Wat doe je in Arnhem met kinderen? De bloggers van Reistipsmetkids zijn regelmatig in Arnhem en delen hun tips voor kinderactiviteiten in deze stad.

Arnhem is een hele fijne en overzichtelijke stad met meer dan voldoende activiteiten voor een dagje uit.

Tips voor Arnhem met kinderen

1. Het Watermuseum

Onlangs was blogger Iris met haar dochter bij het Watermuseum. Een heel interactief museum waar je binnen en buiten met water bezig bent. Doel van het museum is om mensen bewust te maken van het water dat wij gebruiken. In Nederland vinden wij het heel normaal dat er altijd zoet water beschikbaar is. Er is heel veel te doen voor kinderen, zeker voor kinderen vanaf een jaar of zes is het museum leuk en leerzaam.

Watermuseum met kinderen

2. Sonsbeekpark

Het Watermuseum ligt in het Sonsbeekpark, het bekendste park van Arnhem. Het is zeker de moeite waard om voor of na je bezoek door het park te wandelen. Direct naast het Watermuseum is een leuke, gratis waterspeeltuin. Ga ook naar de uitkijktoren en de Stijle Tuin.

Sonsbeekpark met kind
Sonsbeekpark

3. Speelbos De Schuytgraaf

Het speelbos De Schuytgraaf biedt meer dan voldoende plek om lekker uit te razen. Zo is er een waterpomp (schone kleren mee!) en je kan er hutten bouwen.

4. Openluchtmuseum

Als je naar het Openluchtmuseum gaat dan kom je tijd te kort. Maak er dan maar een weekendje Arnhem van. Blogger Hilda was er met haar kinderen. Er was zoveel te doen dat ze aan 6 uur niet genoeg hadden. Absoluut een aanrader!

5. Stadsboerderij De Korenmaat

De stadsboerderij is onderdeel van het Natuurcentrum Arnhem. Er is meer te doen dan alleen dieren kijken. Zo kan je je bijvoorbeeld uitleven op de grote speelweide en ook zijn er geregeld activiteiten waar je aan kan deelnemen.

6. Burgers’ Zoo

Blogger Petra was in Burgers’ Zoo en schreef er een uitgebreide review over.  Het is een mooi park met voldoende speelplekken voor de kinderen. Wat ook opviel was dat er veel ruimte voor de dieren was.

7. Uitzicht vanaf de Eusebius

De Eusebius heeft met 73 meter het hoogste punt van Arnhem. Je kan hier komen met een lift. Natuurlijk geniet je van het mooie uitzicht over de stad, maar ook over de verdere omgeving als de Achterhoek en de Veluwezoom. Extra leuk zijn de glazen balkons aan de west- en oostkant van de toren. Hierdoor kan je vanaf 60 meter hoogte naar beneden kijken. Zie voor de informatie en toegangsprijzen de website.

8. Airborne museum

In het Airborne museum leer je over de geschiedenis van de operatie ‘Market Garden’ tijdens de Tweede Wereldoorlog. Een interessant museum dat geschikt is voor jong en oud!

9. Koepelgevangenis

Blogger Anouk was in de koepelgevangenis met haar zoon en dit was een verrassend leuk uitje. Bewakers die eerder in deze gevangenis werkten geven de rondleiding. Je komt overal in de gevangenis, waardoor je er een goed beeld van krijgt.

10. Wandelen op de Posbank

Volgens de bloggers van Reistipsmetkids een van de mooiste natuurgebieden van Nederland! De Posbank is prachtig en ga er zeker ook heen met je kinderen voor een (korte) wandeling.

Doen net buiten Arnhem:

Wat zijn jouw tips om te doen in Arnhem met kinderen?

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.