Het leukste van Amsterdam met kinderen

0

Je gaat een dagje naar Amsterdam met kinderen, of op stedentrip, en je wilt weten wat je er kan doen. Wij wonen heel dichtbij Amsterdam en daarom ga ik regelmatig naar deze stad met mijn kids. Ik deel mijn favoriete tips.

Amsterdam is groot. Er is dus heel erg veel te doen met kinderen. Je kan gewoon op pad gaan en zien waar je uitkomt, maar met kinderen heb ik liever een beetje een plan in mijn hoofd. Wat is dan het beste van Amsterdam, wat wil je er echt zien?

Doen in Amsterdam met kinderen

Eindeloos rondwandelen met kids gaat mij niet zo goed af (behalve toen ze nog in de kinderwagen zaten). Wat ik graag doe als ik in een stap op pad ga met de kids is een fiets huren. Je gaat dan snel van A naar B en de kinderen kunnen even rusten. Andere opties om Amsterdam te ontdekken zijn natuurlijk per openbaar vervoer of per rondvaartboot.

Lees ook: gratis kinderactiviteiten in Amsterdam

Kindvriendelijke restaurants Amsterdam

Een dagje uit met kids betekent voor mij kindvriendelijke restaurants ontdekken. En in Amsterdam is er natuurlijk meer dan genoeg keus!

Binnenkort plaats ik een overzicht van alle kindvriendelijke restaurants in Amsterdam die ik met mijn kinderen getest heb.

Bij Storm-Amsterdam-blog-recensie-beoordeling-kinderen-kindvriendelijk
Bij Storm, Amsterdam-Noord

Kindvriendelijke musea Amsterdam

In Amsterdam zijn er heel veel leuke musea, ook voor gezinnen. Favoriet bij mijn kinderen is het Nemo, een echt doe museum. Dit ligt vlakbij Centraal Station. Ook het Tropen Museum is een kindvriendelijk museum waar mijn kinderen graag komen met de oppas oma.

Bekijk het overzicht van kindvriendelijke musea in Amsterdam.

Parken in Amsterdam met kinderen

Het Amstelpark is erg leuk met kinderen. De speeltuin is erg tof, inclusief kabelbaan en een houten speeltuin. Daarnaast rijdt er een treintje rond, er is een leuke doolhof en je kan naar het verlaten land.

Het Flevopark is een mooi en rustig park, inclusief zwembad. Ook is er een leuke speeltuin.

Het Amsterdamse bos is zeker een aanrader. Met heel veel ruimte, wandelroutes, een pierenbadje, speeltuinen, geitenboerderij, pannenkoekenhuis en kanoverhuur.

Speeltuinen in Amsterdam

Amsterdam heeft ontzettend veel speeltuinen. Sommige zijn klein, andere zijn een stuk groter. Lees in deze en deze blog wat de leukste speeltuinen in Amsterdam zijn.

Qua binnenspeeltuinen is TunFun, in het centrum van de stad, erg leuk.

Artis met kinderen

Andere activiteiten in Amsterdam met kinderen

De dierentuin Artis mag je zeker niet overslaan. Deze ligt net buiten het centrum van de stad. Natuurlijk ga je erheen voor de dieren, maar er zijn ook een aantal speeltuinen en de voorstellingen in het Planetarium. Goed voor een hele dag uit!

In Amsterdam zijn een aantal bioscopen en theaters die ook kindervoorstellingen hebben, bekijk waar via deze link.

Uitstapjes vanuit Amsterdam met kinderen

In de omgeving van Amsterdam is ook heel erg veel te doen! Ga met je kinderen naar Haarlem, naar het strand bij Zandvoort, ontdek de Zaanse Schans of stap op de fiets naar Waterland. Lees wat er te doen is in Volendam, Purmerend en Monnickendam met kids.

Wat zijn jouw tips voor Amsterdam met kinderen?

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.