Camperreis met gezin – 9x bestemmingen

Een camperreis spreekt vaak tot de verbeelding: prachtige landschappen, natuur en veel vrijheid. Niet voor niets zoeken veel gezinnen naar leuke bestemmingen voor zo’n reis. Op een camperreis met het gezin, wat zijn daarvoor mooie en kindvriendelijke bestemmingen? Wij delen toffe landen voor een camperreis met gezin! Dit zijn bestemmingen binnen- en buiten Europa.

Onze bloggers zijn al meerdere keren op een camperreis geweest met de kids, onder andere in Nederland, de Algarve, Canada en Nieuw-Zeeland! Ga jij op een camperreis of ben je net terug en wil je jouw ervaringen delen? Neem dan contact met ons op.

Let op bij het boeken van een camper! Reis je met kleine kids, dan is het handig als er een Driepuntsgordel is om de kinderstoeltjes mee vast te maken.

camperreis met kinderen

Camperreis met gezin | Europese Bestemmingen!

Camperreis met gezin | Noorwegen

Noorwegen is een prachtig en divers land en fantastisch om met de camper te ontdekken. Je gaat hierheen vanwege de overweldigende en ongerepte natuur. Het is een van de mooiste bestemmingen in Europa.

Ideaal aan Noorwegen is dat je in dit land vrij mag kamperen! Rijd langs ontelbare fjorden, de uitgestrekte kustlijn en zoek dan een fijne plek op voor een overnachting. Je kan ergens in het wild kamperen of verblijf op een van de ruim 1000 campings.

Travelhome werkt in Noorwegen samen met de bekende verhuurders en heeft verhuurlocaties in Oslo, Rygge, Tromsø en Trondheim. De beschikbare campers in Noorwegen variëren van campers voor 2 personen tot campers voor 6 personen.

  • ONTDEK HET MOOISTE VAN NOORWEGEN is een 17-daagse reis. Jullie ontdekken de schoonheden van het noorden met een reis door de ongerepte wildernis. Bewonder de mooiste plekjes en maak kennis met de geweldige Noorse cultuur. Tijdens 17 dagen met de camper ben je vrij om te gaan en staan waar je wilt. Stippel zelf je route uit of maak gebruik van de routesuggestie.

Algarve

De Algarve, in zuidelijk Portugal, leent zich goed voor een camperreis met het gezin. Onze blogger reed met een camper rond in de Algarve, met een peuter! Tijdens een roadtrip in een zelfgebouwde camper reisden ze door de Algarve, om te ontdekken dat de regio verrassend veelzijdig is.

Zij wilden naar Portugal om twee redenen: de goede surfcondities én de mogelijkheden om gratis te kamperen op de mooiste plekjes. Het wordt gedoogd om op parkeerplekken te overnachten, mits je niet de schijn wekt dat je aan het kamperen bent. Dus: geen tent opzetten, niet uitgebreid je kampeerstoelen en -tafel uitstallen. En het risico bestaat dat je weggestuurd wordt. Enkele fijne plekken voor een gratis overnachting tijdens een camperrondreis met de kids zijn de parking bij het fort in Sagres, het strand Praia do Cabeço, het strand bij Amaro en het strand bij Odeceixe.

Travelhome wordt samen met gerenommeerde camperverhuurders, met locaties in de steden Faro (Algarve), Lissabon en Porto. Via Travelhome huur je de camper bij bijvoorbeeld McRent of Hertz Campers. De campers zijn van alle gemakken voorzien en variëren in grootte van campers voor 2 personen, Jeeps met rooftop tenten tot ruime campers voor 6 personen.

Algarve
Algarve

Schotland

Een rondreis door Schotland staat hoog op mijn wensenlijst! Dit is een bestemming voor een kindervakantie in de schitterende natuur, op de eilanden of aan de kust. Als je van het buitenleven houdt, wandelen, uitzichten, natuur, dan zit je hier helemaal goed. Daarnaast zijn er een aantal leuke steden, veel kastelen, stranden, eilanden en er zijn natuurlijk allerlei kinderactiviteiten te doen.

In de stad Edinburgh kan je de camper ophalen en inleveren. Door heel Schotland zijn campings te vinden, van goedkope campings met basisvoorzieningen tot luxe, kindvriendelijke campings met veel faciliteiten. Daarnaast mag je in Schotland ook wildkamperen. Ga bijvoorbeeld naar het Isle of Skye, de stad Aberdeen of Inverness.

Camperreis met gezin in Zweden

En dan Zweden! Zweden is een bestemming voor de natuurliefhebber, de rustzoeker of diegene die weg wil van de massa. De ANWB heeft een Camperboek Zweden uitgebracht. Hierin staan de mooiste camperroutes door Zweden.

Een groot voordeel van kamperen in Zweden is dat hier het allemansrecht geldt, waardoor het onder bepaalde voorwaarden is toegestaan om te kamperen en overnachten in de vrije natuur. En er zijn honderden campings in dit uitgestrekte land.

Worldwide Campers heeft verhuurlocaties in Stockholm en Malmö. Je kunt er ook voor kiezen om je camper op te halen in Stockholm en in te leveren in Malmö of andersom. 

camperreis met kinderen
Zweden

Camperreis met gezin | Verre reizen

  • Voor verre bestemmingen zijn er meer tips dan we hier opnoemen. Ga naar het prachtige Zuid-Afrika, in Zuid-Amerika kan je naar Argentinië gaan en dit gezin maakte een camperreis door Canada met kinderen!

Namibië

De eerste tip voor een camperreis met kinderen buiten Europa is om naar het mooie Namibië te gaan, in zuidelijk Afrika. De Avontuurlijke camperreis door Namibië is een 24-daagse reis.

Dit is een veelzijdige bestemming, met olifanten spotten in Etosha, de rode duinen in de Sossusvlei, zandboarden in de woestijn, dolfijnentochten, safari’s, de Kalahari woestijn en de Himba nomadenstam.

  • Advies vanaf 8 jaar
  • Woestijn
  • Safari
  • Kamperen in de natuur
  • Big Five spotten
  • Slapen op het dak van de 4×4 camper

Camperreis met gezin | Rondreis USA

Een van onze bloggers ging op een rondreis USA met een camper. Zij vond 3 weken met een camper door de USA reizen met kids heel goed te doen. Houd wel rekening met de reisafstanden. Zij hebben regelmatig een camping geboekt om alleen te overnachten, zodat de dagen in de camper niet te lang werden. Ook zocht zij campings met een zwembad of strandje uit.

Het verblijven in een camper vonden zij heerlijk, als je ergens aankomt zet je hem neer en je bent meteen gesetteld. Voor dit gezin was het echt een droomvakantie! In Amerika zijn er tal van bestemmingen waar je een camperrondreis kan maken, bijvoorbeeld West-Amerika, Alaska of het zonnige Florida.

Of ga op de Familiereis per camper door West-Amerika, dit is een 20-daagse reis van Travelnauts. Samen met de kinderen verblijven jullie in een stoere camper ‘into the wild’, jullie rijden geweldige routes als de Highway 1 en Route 66 en kamperen midden in de natuur kamperen. En hebben de kinderen het ergens naar hun zin? Dan blijven jullie een nachtje langer!

  • Slapen in de natuur
  • Zwemmen
  • Kampvuur
  • Raften
camperreis met kinderen
Chili

Chili

En dan Chili, een land in Zuid-Amerika dat absoluut geschikt is voor een camperreis met de kids. Chili is een veelzijdig land met woestijn en hooggebergtes. Vanwege de enorme lengte van dit land zijn er verschillende klimaatzones.

Reis je verder naar het zuiden, dan kom je langs het merengebied en dan in het uiterste zuiden, het gebied Patagonië, met gletsjers, besneeuwde bergtoppen en watervallen. En omdat Chili een smal land is, rijd je gemakkelijk tot aan de grens met Argentinië door het Andes gebergte. In Chili zijn voldoende kampeergelegenheden. Ook is het toegestaan om wild te kamperen in Chili, mits je de omgeving netjes achterlaat.

Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland, onze favoriete bestemming voor een camperreis met gezin! In Nieuw-Zeeland is een camper huren de beste manier van reizen, want je kan overal naartoe gaan en je hebt alles bij de hand. De campings in Nieuw-Zeeland zijn over het algemeen erg goed en ook kamperen in de natuur is toegestaan. Als je dit land echt goed wilt ervaren is een reis van minimaal 4 weken aan te raden.

De vlucht naar Nieuw-Zeeland is lang, maar een stopover in bijvoorbeeld Singapore of Hong Kong is vaak gratis!

Boek een camperreis via Travelhome, deze organisatie geeft je goed advies zodat je camperreis ook echt een droomreis wordt. Zo letten zij op het eigen risico, geven tips voor stopover op de heen- of terugreis, of ze verlengen de trip met een aantal nachten op het tropische eiland Fiji!

Of kies voor de Familiereis per camper door Nieuw-Zeeland! Zij vinden dit een geweldige bestemming om per camper te ontdekken! Kamperen en rondreizen door Nieuw-Zeeland is een feest vanwege de prachtige natuur. Jullie delen zelf de route en tijd in en zijn enorm flexibel. Reizen tussen het Noorder- en Zuidereiland is bovendien geen enkel probleem, de camper kan gewoon mee op de veerboot.

  • Camperreis van Noorder naar Zuidereiland
  • Maak een helikoptervlucht naar de gletsjer
  • Per boot varen door indrukwekkende fjorden
  • Spot het nationale dier van Nieuw-Zeeland; de Kiwi

Australië

De volgende tip voor een camperreis met het gezin is het buurland Australië. Net als Nieuw-Zeeland is dit een bestemming die eigenlijk alleen geschikt is voor een langere reis van minimaal 3 – 4 weken. Het populairste deel van Australië is het deel tussen Sydney en Cairns, met onder andere de Blue Mountains, Fraser Island en Whitsunday Islands. Je kan steden bezoeken combineren met de prachtige natuur, stranden en eilanden. Wil je veel verschillende stukken van Australië zien, dan wordt aangeraden om binnenlandse vluchten te boeken!

Japan

Laatste tip voor een rondreis met de camper met kids is het prachtige Japan! Dit land is veel meer bekend als een land voor een treinvakantie dan een land voor een camperreis met het gezin. En misschien is dat juist de reden om hierheen te gaan, zeker voor avontuurlijke gezinnen.

Japan is het land van de tempelcomplexen, grote steden en Mount Fuji. Er zijn vele vulkanen en vulkanische onsen (warmwaterbronnen). Er zijn meer dan 3000 campings, verspreid over het hele land. Een aantal van deze campings zijn eigenlijk gewone parkeerplaatsen waar je gratis, of tegen een kleine vergoeding, kunt overnachten.

Camperreis met gezin | Tips

Camperspecialist Worldwide Campers biedt wereldwijd camperverhuur aan in Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Zuidelijk Afrika, Azië, Zuid-Amerika en vijftien landen in Europa. Altijd voor de beste huurprijs! Zij werken wereldwijd samen met meer dan veertig lokale camperverhuurders, allemaal zorgvuldig geselecteerd op jarenlange kennis en ervaring.

Of kies voor het huren van een camper via Travelhome, een specialist op het gebied van camperverhuur!

  • Maatwerk
  • Deskundig advies van specialisten
  • Aangesloten bij ANVR / SGR / Calamiteitenfonds
  • Volledige offerte zonder verborgen kosten

3x Tips voor een camperreis met gezin

#1 Reis een maximaal uur per dag, zodat het rondreizen voor iedereen leuk blijft!
#2 Blijf een aantal nachten op een plek, zodat je niet iedere dag aan het rijden bent.
#3 Campercontact is een app met 35.000 camperlocaties in 58 landen, zo kan je een goede stopplaats vinden!

Dit waren onze tips voor een vakantie in de camper met het gezin! We hopen dat je er een leuke bestemming tussen hebt gevonden. En lees anders onze tips voor kindvriendelijke bestemmingen.

camperreis met kinderen
Japan

Inhoudsopgave

Lees ook op Reistipsmetkids

Sallandse Heuvelrug met kinderen | 10x uitjes

Naar de Sallandse Heuvelrug met kinderen? Onlangs waren wij een weekend in dit gebied...

Achterhoek met kinderen | 9x Uitjes & vakanties

Wat er te doen is in de Achterhoek met kinderen? Dit is een veelzijdige...

Treinbestemming Frankrijk met kinderen | 5x Tips

Op vakantie met de trein naar Frankrijk en zoek je een leuke bestemming die...

Net over de grens in Duitsland met kids |...

Net over de grens in Duitsland zijn er voor kinderen veel leuke activiteiten te...

Vakantiebestemming met baby – 7 Tips

Op zoek naar een vakantiebestemming met baby? Die eerste vakantie met baby is heel...

Vakantie met kinderen | 35 Leukste vakantiebestemmingen

Op vakantie met kinderen en je zoekt de mooiste vakantiebestemming? Veel gezinnen vragen zich...

Categorieën